Recensie De kracht van Zes

Titel: De kracht van Zes

Schrijver: Pittacus Lore

Datum: 26-7-16

Cijfer: 10/10

Ze komen steeds dichterbij. Ze willen ons doden. We moeten vechten. We zijn de laatste verdediging.

In dit boek lees je het verhaal van Marina, oftewel Nummer Zeven. Haar erfgaven zijn nog in ontwikkeling en ze begint er steeds meer achter te komen waar ze allemaal tot in staat is. Haar Cêpaan Katarina lijkt steeds minder te willen weten van het hele Loriën gebeuren, maar dan ontmoet ze haar eerste vijand. Is Marina nog wel veilig?

John Smith (Nummer Vier) is niet alleen op de vlucht voor de Mogadoren, maar intussen ook voor de FBI. Hij, Sam en Nummer Zes proberen te ontsnappen aan de vijandige hand. Maar voor hoelang nog? Nu de Cêpaan van John dood is, zal hij het verder alleen moeten doen.

Het was al een tijdje geleden dat ik deel één van deze serie las. Ik zag dit boek toevallig voorbij komen en ik dacht: ja! Hier heb ik zin in! Deel één heeft me totaal overrompeld en daarom was ik extra benieuwd naar deel twee.

En ik was echt even vergeten hoe goed deze serie ook alweer was. Ik ben echt overdonderd! Wat een verschrikkelijk mega geweldig boek was dit! Ik heb het in één ruk uitgelezen. Ik kon gewoon niet anders, het was zo spannend! Dit boek heeft gewoon alles wat een goed boek moet hebben.

Wat ik geweldig aan het boek vond, is dat het geen enkele keer saai is. Er is constant actie en dat maakt dat je wil door lezen.

Het vleugje romantiek dat verwerkt zit in dit boek is ook geweldig. In deel één vond ik het allemaal een beetje mwah, maar nu was het veel beter uitgewerkt en realistischer.

Je krijgt niet heel veel meer informatie over de planeet Loriën. Het blijft eigenlijk een grote mistige wolk waar je af en toe een drupje informatie uit krijgt.

Waar ik ook heel erg blij mee ben, is dat het verhaal uit meerdere perspectieven geschreven is. Ik wilde heel graag weten hoe het met John verder ging en ik dacht dat ik dat nooit zou weten. Ik was zo blij toen ik erachter kwam dat het verhaal van John in dit boek gewoon verder gaat.

Dit was één en al spanning en avontuur. Het boek laat je op het puntje van je stoel zitten tijdens het lezen. Het is verslavend, spannend en een tikkeltje romantisch. Dit boek verdiend absoluut niet minder dan een dikke tien! En ik vraag je nu maar één ding, en dat is: lees dit boek alsjeblieft!!!

Deel één: I am number Four

 

Heb jij De kracht van Zes gelezen en vond je het net zo geweldig als ik? Laat het hieronder weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.