Recensie I am number Four

Titel: I am number Four

Schrijver: Pittacus Lore

Datum: 26-2-16

Cijfer: 9/10

De wereld vanuit een andere blik. Een blik vol spanning en avontuur.

Ze waren met negen. Drie zijn er al dood. Nummer Vier is aan de beurt...

I Am Number Four vertelt het verhaal van John Smith, een 15-jarige aliën van de planeet Loriën, en zijn bewaker Henri. Ze vluchten voor de Mogadoren, een ander alienras, die jacht maken op John en de andere acht Loriëntieners op aarde, die samen de Garde vormen.    De Garde bestaat uit alle mensen uit Loriën met speciale gaven (erfgaven). De tieners worden beschermd door een formule die ervoor zorgt dat ze enkel in volgorde gedood kunnen worden. John is nummer vier en de eerste drie zijn al gedood...

Ik had vrij hoge verwachtingen aan het begin van dit boek. Veel mensen raadden mij dit boek aan en zeiden daarbij dat het een echte must-read is.

Gelijk hadden ze! Wat een ontzettend cool boek!

Wat ik heel erg goed vind aan dit boek, is dat de spanning heel goed wordt opgebouwd. Het boek wordt steeds spannender en bereikt uiteindelijk een climax aan het einde van het boek. steeds dacht ik dat dit het was, maar dan werd het alleen maar beter.

Ook wordt de achtergrond-informatie die je nodig hebt op de juiste manier verteld: niet te gehaast, zodat je dingen door elkaar gaat halen, maar rustig, zodat je alles goed kunt verwerken. Dat vond ik heel erg fijn, want vaak wordt er veel informatie in één keer vertelt en moet je steeds terug bladeren om te kijken wat het ook alweer was. Dat was bij dit boek totaal niet.

Ik heb het nooit zo met aliëns en dergelijke dingen, maar dit was echt heel erg leuk. En ik kan niet wachten op het volgende deel!

Ik vond het erg leuk om te lezen hoe John zichzelf steeds beter leert kennen tijdens het boek. Hij ontdekt steeds meer over zichzelf en over Loriën.

Ben je opzoek naar een spannend boek, dat je in één ruk uitleest? Ren dan gauw naar de boekhandel en zorg dat je dit boek in één keer kunt uitlezen!

 

Laat hieronder weten wat jij van dit vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Misschien vind je dit ook interressant