Recensie De voordelen van onbeantwoorde liefde

Titel: De voordelen van onbeantwoorde liefde

Schrijver: Becky Albertalli

Datum: 15-8-17

Cijfer: 8/10

Een nieuw boek van Becky Albertalli, dat wordt een feestje!

Wat moet je doen als je zestien bent en nog nooit een jongen hebt gezoend? Molly Peskin-Suso wilde dat ze het wist. Ze kan 26 jongens opnoemen die ze heel erg leuk vindt (of vond), maar heeft er precies nul gezoend. Haar tweelingzus Cassie zegt dat 'ze er gewoon voor moet gaan' en 'een risico moet nemen', maar dat helpt niet echt. Voor haar is het makkelijk: ze flirt met elk meisje dat ze leuk vindt. Cassie kent geen angst en is dun zonder dat ze daar iets voor hoeft te doen. Molly is introvert en - volgens haar oma - 'volslank'.
Als Cassie op een feestje Mina ontmoet, is ze voor het eerst echt verliefd. Molly is blij voor haar tweelingzus, maar voelt zich ook eenzamer dan ooit. Cassie en Mina zijn vastbesloten om een einde te maken aan Molly's reeks van onbeantwoorde liefdes en proberen haar te koppelen aan Will, een vriend van Mina. Hij is belachelijk knap, flirterig en lijkt Molly ook leuk te vinden. Perfect, toch? Maar als Molly ondertussen ook steeds meer tijd doorbrengt met Reid, haar schattige, nerdy collega, wordt het ingewikkeld. Ze moet besluiten of ze het advies van anderen opvolgt... of haar eigen hart volgt.

Het vorige boek van Becky Albertalli (Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld) heeft heel veel indruk op me achter gelaten en daarom kon ik De voordelen van onbeantwoorde liefde natuurlijk niet laten liggen.

Laat ik beginnen met het punt dat dit boek absoluut geen standaard boek is en dat maakt het naar mijn mening heel erg leuk. Af en toe was het wel wat cliché en voorspelbaar, maar dat was niet erg. Er gebeuren niet veel spannende dingen, het is gewoon een heerlijk liefdesverhaal. Wat ik zo goed vind, is dat dit boek toch boeiend blijft. 

Ik moet wel zeggen dat ik Simon beter vond. Maar dat verschil is gering, want ook dit boek was echt geweldig. Het lag vooral aan de boodschap in het boek. Hierin vond ik Simon gewoon net even wat beter. 

Niet alleen de binnenkant, maar ook zeker de buitenkant is fantastisch. Ik hou zo ontzettend veel van deze cover. Ook die van Simon vind ik geweldig. Het is in hetzelfde thema, maar het is toch anders. Het spreekt gewoon meteen aan en krijgt meteen zin om het boek te gaan lezen.

Wat ik wel heel jammer vind aan dit boek, is dat er zoveel diversiteit in voor komt, dat het heel onrealistisch wordt. Het is net allemaal even teveel van het goeie. In het echte leven is het haast onmogelijk dat er zoveel diversiteit is. Ik zeg niet dat het niet kan, absoluut niet, maar ik vond het allemaal net wat te veel om het boek geloofwaardig te houden.

Waar ik heel enthousiast over ben, zijn de personages en hun karakterontwikkelingen. De personages zijn namelijk integendeel tot de rest van het boek wel heel realistisch. De schrijver heeft duidelijk laten zien dat de hoofdpersoon niet perfect is en dat vind ik heel erg goed, want niemand is perfect, dus ook niet in boeken. Ik vond het zo mooi om te lezen hoe de personages zich ontwikkelen. Als je ze vergelijkt aan het begin van het boek en aan het einde van het boek, zijn het gewoon hele andere personen geworden. 

Ik vond het zo ontzettend jammer toen ik De voordelen van onbeantwoorde liefde uit had. Dit is echt zo'n boek wat ik eeuwen door wil blijven lezen. 

Dit boek is serieus, maar bevat zeker een goeie dosis humor. De balans hiertussen vind ik echt heel goed. Het boek is niet te zwaar, maar ook zeker niet nep-grappig of zo. 

De voordelen van onbeantwoorde liefde is boek met een prachtige cover, maar is vanbinnen ook zeker een pareltje. Het boek gaat over een serieus thema, maar is absoluut niet te zwaar. Wacht niet langer en lees De voordelen van onbeantwoorde liefde!

 

Heb jij dit boek al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
6 jaar geleden

Echt leuke recensie! Ik vind de cover ook zo ontzettend mooi! En het boek is ook echt geweldig.

Maak jouw eigen website met JouwWeb