Recensie Examendeal

Titel: Examendeal

Schrijver: Margje Woodrow

Datum: 19-2-17

Cijfer: 7/10

Fraude op school, wat zou jij doen?

In de week voor haar schoolexamens hoort Kiki op het toilet van school twee meisjes smoezen over het bestellen van examenopgaven. Wie die meisjes zijn, weet ze niet, maar wat haar te doen staat wél: ze móét erachter komen waar die examens te koop zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vrienden. Want zonder voorkennis halen ze hun diploma nooit! Dat haar keuze een heel gevaarlijke is, zeker omdat Kiki’s vader op haar school lesgeeft, wordt al snel duidelijk. Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, waar niemand haar uit lijkt te kunnen redden: niet haar hechte vriendenclubje, en zelfs niet haar stoere vriendje Mick.

Mijn verwachtingen over dit boek waren niet heel hoog, maar ook zeker niet heel laag. Ik had al eens eerder een boek gelezen van Woodrow (Kater) en die was me op zich wel goed bevallen. Aangezien ik zelf in het examenjaar zit, leek het boek me erg interessant en daarom begon ik het te lezen. 

In vergelijking met andere jeugdthrillers springt Examendeal er zeker niet boven uit, maar dat neemt niet weg dat dit boek erg origineel is. Vaak gaan thrillers over mensen die vermist zijn of over ontvoeringen, maar dit boek gaat over het stelen van examens. 

Zoals ik al eerder vermeldde zit ik zelf in het examenjaar en hierdoor kon ik me goed inleven in de personages. 

Ik kan je één ding vertellen over dit boek: niets is wat het lijkt. Steeds vroeg ik mezelf maar af: wie zit er achter? Het ene moment was ik er van overtuigd dat die ene persoon het was. Het volgende moment totaal weer iemand anders. 

Ik vind het heel knap dat het boek je steeds blijft verbazen. Keer op keer dacht ik weer: wat!? Soms zat ik zelfs met open mond te lezen, omdat ik zo verbaast was.

Wat ik erg fijn vond, is dat de schrijfstijl erg gemakkelijk is en hierdoor ben je zo door het boek heen. Het boek is niet heel dik, maar is daarom zeker niet minder leuk. 

En het einde... Dat was echt heel goed. Allemaal onverwachte wendingen. Waar de rest van het boek wat aan de oppervlakkige kant is, is het einde echt een torenhoge piek. 

Zeker weten een aanrader, vooral als je naar een spannend en niet al te dik boek opzoek bent.

 

Heb jij Examendeal al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.