Recensie Kater

Titel: Kater

Schrijver: Margje Woodrow

Datum: 16-2-16

Cijfer: 7/10

Een vriendschap die nooit meer hetzelfde zal zijn.

Een wereld waarin niemand te vertrouwen is.

Teddy mag tijdens de vakantie van haar oppasfamilie in het huis van hen logeren. Samen met haar vriendin Chloë organiseert ze daar stiekem een feest. Maar het loopt volledig uit de hand. Het huis is één grote ravage. Dan volgt het vreselijke bericht dat Chloë dood is aangetroffen. Wie kan Teddy nog vertrouwen, maar vooral: wie heeft het gedaan?

Toen ik dit boek in de boekhandel zag staan, trok het me gelijk aan en toen ik de achterkant las, wilde ik het boek echt heel graag lezen. Een paar weken later zag ik het boek in de bibliotheek staan en heb het gelijk meegenomen.

Ik heb ongeveer alle boeken aan de kant gelegd en ben begonnen in dit boek. Het boek leest heel erg makkelijk en je bent er zo doorheen. Aan het begin vond ik wat langdradig en saai, maar toen het moment kwam dat duidelijk werd dat Chloë was vermoord, kon ik niet meer stoppen.

Op het moment dat Chloë vermoord was, had ik een groot vermoeden wie de dader was. En daardoor was het eigenlijk helemaal niet meer spannend. Maar toen werd duidelijk dat mijn verdachte het niet gedaan had. Vanaf dat moment werd het echt spannend. Ik kan je een ding zeggen: de dader is absoluut niet wie je denkt dat het is.

Het enige nadeel van dit boek is dat het heel erg cliché is. Het is een typische jeugdthriller, en die ken ik ondertussen wel.

De hoofdpersoon, Teddy, vind ik wel een beetje een bitch. Ze is verliefd op Thomas, maar die heeft al verkering met Teddy's vriendin. Thomas wordt ook verliefd op Teddy, waardoor een geheime liefde ontstaat. Teddy's vriendin weet van niks. Ik denk dat je nu zelf je conclusies kunt trekken...

Een aanrader voor thrillerfans!

 

Laat hieronder even weten wat jij van dit boek vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Misschien vind je dit ook interessant