Recensie De eigenzinnigheden van Leah Burke

Titel: De eigenzinnigheden van Leah Burke

Schrijver: Becky Albertalli

Datum: 13-11-18

Cijfer: 10/10

Een vervolg op Love, Simon uit het perspectief van Leah.

Leah Burke is drummer in een girlband, koningin van de droge humor, de beste vriendin van Simon Spier en vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar op haar middelbare school ten einde loopt, maakt ze zich niet alleen druk om haar - vindt ze zelf - middelmatige tekeningen, maar ook om:
- Haar vriendengroep die uit elkaar begint te vallen;
- Het feit dat ze biseksueel is, en dat ze dat aan niemand durft te vertellen;
- Haar hopeloze verliefdheid op een goede vriendin, die al een vriend heeft.
En alsof dat nog niet genoeg is, komt de prom steeds dichterbij, en het moment waarop Leah en haar vrienden allemaal naar verschillende universiteiten gaan ook. Leah probeert op alle mogelijke manieren iedereen bij elkaar te houden, maar ze zal misschien meer voor zichzelf moeten kiezen - en voor de liefde.

Voor wie het misschien nog niet weet: ik ben ontzettend fan van Love, Simon. Überhaupt van Becky Albertalli. Ik kon echt niet wachten om haar nieuwste boek De eigenzinnigheden van Leah Burke te lezen. En het is ook nog eens het vervolg op Love, Simon, oftewel: één groot feest!

En WAUW! Ik ben zo ontzettend enthousiast! Wat een geweldig boek!

Nadat ik eenmaal begonnen was, kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik had steeds zo'n grote moeite om het boek weg te leggen. En als je een boek niet meer weg kan leggen, betekent dat voor mij in ieder geval dat het een goed boek is. 

Het boek is, net als Simon, zo knap geschreven! Het onderwerp (geaardheid) is best wel zwaar, maar het boek is juist heel grappig en luchtig geschreven. Echt zo goed hoe Becky dingen op papier weet te zetten.

De eigenzinnigheden van Leah Burke speelt zich af na Love, Simon en dat vind ik zo super leuk! Ik had echt niet verwacht dat er nog een vervolg zou komen. Ik vond het heel leuk om te zien hoe het verder gaat met Simon en de rest. 

Ik moest aan het begin wel even inkomen. Er waren gelijk weer zoveel namen en hoewel het niet zo heel lang geleden was dat ik Simon had herlezen, moest ik toch wel weer even hard denken wie wie ook alweer was. Maar al snel wist ik het allemaal weer en had ik er totaal geen problemen meer mee gelukkig. 

In het boek gebeurt vrij weinig. Er zijn weinig spannende elementen. Simon had dit wel enigszins, vanwege de zoektocht naar Blue. Maar ik heb me echt geen moment verveeld of er ook maar over getwijfeld om het boek weg te leggen, omdat het saai was. Echt totaal niet. Op de een of andere manier had het toch iets waardoor ik bleef lezen.

Leah is af en toe best wel een bitch. Ze kan soms erg negatief overkomen. Ik las in verschillende recensies dat sommige mensen dit boek niet zo leuk vonden, omdat ze Leah geen leuk personage vonden. Zelf had ik hier niet zo'n moeite mee. Het maakt Leah juist realistisch en ik vond haar negativiteit niet heel hinderlijk. 

Na het lezen van Leah wil ik alleen maar meer Becky. Ik was al heel erg fan van haar na Love, Simon, maar na dit boek is Becky echt mijn lievelingsschrijver geworden. 

Ik hoop zo erg dat er nog meer delen in deze serie komen. Ik wil zo graag weten hoe het verder gaat met Leah, met Simon en ook de andere personages. Ik kan echt niet wachten op een vervolg!

De eigenzinnigheden van Leah Burke was echt een fantastisch boek en ik kan haast niet omschrijven hoe leuk ik het vind! Ik kon het maar met grote moeite wegleggen en ik heb me geen moment tijdens het lezen verveeld gevoelt. Heb jij Leah nog niet gelezen? Ga dat dan alsjeblieft heeeeeel snel doen! Je weet niet wat je mist!

 

Heb jij De eigenzinnigheden van Leah Burke gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.