Recensie Losgeld

Titel: Losgeld

Schrijver: Chris Bradford

Datum: 5-8-16

Cijfer: 7/10

Een opdracht op een luxe jacht op zee. Zon, zee, strand, leuke meisjes. Beter kun je het niet treffen toch? Dat dacht Connor ook, voordat hij wist dat er op zee een hele hoop gevaar op de loer ligt. Niet alleen voor hem, maar vooral voor de dochters van een miljonair die hij deze keer moet beschermen.

In dit spannende tweede deel van de Bodyguard-serie wordt Connor op een luxe jacht geplaatst. Zijn missie: de tweelingdochters van een Australische media-topman beschermen. Dan gebeurt het ondenkbare: ver op zee kapen genadeloze piraten het jacht en eisen miljoenen dollars losgeld. Maar ze hadden er niet op gerekend dat Connor Reeves aan boord zou zijn…      

Natuurlijk waren mijn verwachtingen hoog. Deel één (Gijzeling) was mij meer dan goed bevallen en daarom keek ik extra erg uit naar deel twee en heb die er daarom ook direct achteraan gelezen.

Toch vond ik het boek minder dan deel één. En dat kwam vooral omdat het boek pas rond bladzijde honderd op gang kwam. Het duurde heel lang voordat er eindelijk eens wat gebeurde. De eerste honderd bladzijden waren vooral bedoelt om informatie te geven, maar dat gebeurde op een hele langdradige manier. Het had naar mijn mening makkelijk in vijftig bladzijden gekund.

Als je de neiging hebt om het boek aan de kant te leggen, omdat het langdradig is, probeer dan die neiging met alle hevigheid te onderdrukken, want na bladzijde honderd is het boek geweldig. Het is super orgineel geschreven en dat vind ik super knap van de schrijver. Er was geen enkel moment in het boek dat niet overgoten was met een dikke laag spanning.

Het onderwerp piraten spreekt mij ook erg aan. Meestal zijn deze schurken in kinderboeken te vinden voor de jonge lezers, maar nu ook in een Young-Adult. Het riep bij mij veel herinneringen op uit mijn jeugd, waarin ik boeken met in de hoofdrol piraten verslond!

Dit is gewoon echt zo'n boek wat je niet meer aan de kant kunt leggen en moet uitlezen. Zo'n boek waarbij je de vraag of je verder wilt lezen overslaat. Een boek waar je helemaal in gezogen wordt. En probeer je dan maar eens los te trekken... Of nee, blijf maar lekker vast zitten. Pas bij de laatste bladzijde mag je het proberen. Want ik zal je vertellen dat als je het eerder probeert, het toch zal mislukken.

Een spannende Young-Adult met piraten in de hoofdrol, maar dat niet alleen. Ook een overdosis spanning en een snufje romantiek ontbreken niet.

 

Heb jij Losgeld al gelezen en vond je het net zo geweldig als ik? Laat het hieronder weten! Of heb je misschien boekentips uit hetzelfde genre? Laat het achter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.