Recensie De Never Evers

Titel: De Never Evers

Schrijver: Tom Ellen en Lucy Ivison

Datum: 4-6-17

Cijfer: 9/10

Een boek wat zich hartje winter afspeelt, maar wat ook zeker geschikt is om te lezen in de zomer aan het strand.

Muis is net van de balletacademie gestuurd en gaat met tegenzin mee op de ski-trip van haar nieuwe school, want ondanks haar nieuwe vriendinnen is ze nog niet helemaal gewend. Ondertussen kijkt Jack juist uit naar een week vol sneeuw, gevaar en meisjes – ook al heeft hij van alle drie weinig verstand. Dan blijkt dat popidool Roland ook in het skiresort verblijft, en dat Jack als twee druppels water op hem lijkt. Roland haalt hem over een dagje te ‘ruilen’. Als Jack vervolgens als Roland zijn liefde aan Muis verklaart, wordt het pas echt een interessante skitrip…

Mijn verwachtingen over De Never Evers waren zeker hoog. Tom Ellen en Lucy Ivison hebben namelijk al eerder een boek samen geschreven, Lobsters, wat ik ook gelezen heb. Dat boek vond ik heel erg leuk. Toen ik hoorde dat er een nieuw boek uitkwam was ik gelijk nieuwsgierig. Zo nieuwsgierig dat het mij er niet van weerhield om dit boek in de zomer te lezen.

Toen ik De Never Evers voor het eerst zag was ik gelijk verliefd op de cover. Wat een prachtig plaatje is het toch. Ik kan er niks anders over zeggen. Het is heel speels en daarom past het juist ook zo goed bij het boek.

De personages in het boek zijn echt ontzettend leuk. Ze zijn heel grappig en hierdoor heb ik meerdere keren in een deuk gelegen. Ze zijn goed uitgewerkt en dat vind ik heel goed aan het boek. Ze worden heel gedetailleerd weergegeven en hierdoor kon ik me ontzettend goed inleven in het boek. De gevoelens van de personages staan heel goed op papier. Als Muis zich bijvoorbeeld awkward voelde, voelde ik me ook awkward. En wanneer Jack zich heel blij voelde, voelde ik me ook blij. Ontzettend goed gedaan.

De titel van het boek, De Never Evers vind ik net als Lobsters zeer goed gekozen. Je komt er pas later in het boek achter wat het betekent en dat ik vind ik echt heel erg leuk.

De Never Evers is officieel geschikt voor iets jongere lezers, maar ik vind dat het ook zeker geschikt voor de lezers van Lobsters. Het is lekker ontspannen en je hoeft er niet te veel bij na te denken. Ik vond het niet erg dat het boek iets kinderlijker is en heb me er absoluut niet aan geërgerd. Maar ik zou begrijpen dat sommige mensen van mijn leeftijd Lobsters leuker vinden en De Never Evers misschien wat te kinderachtig. 

Het boek heeft een ontzettend fijn schrijfstijl. Hierdoor leest het erg vlot en heb je het zo uit. 

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat het ene perspectief geschreven is door de ene schrijver en het andere perspectief door de andere schrijver. Tom heeft alle stukken van Jack geschreven en Lucy heeft alle stukken van Muis geschreven.

De Never Evers is een grappig boek met een heerlijke schrijfstijl wat geschikt is om te lezen in elk jaargetijde. Ik kan niet wachten op het volgende boek van dit steengoede duo. 

 

Heb jij De Never Evers al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb