Recensie Lobsters

Titel: Lobsters

Schrijver: Tom Ellen, Lucy Ivison

Datum: 22-2-16

Cijfer: 8/10

Lobsters, een extreem awkward liefdesverhaal. De titel van het boek zegt het goed: extreem awkward. De enige twee woorden waarmee dit boek te beschrijven valt.

Sam en Hannah hebben de hele zomervakantie de tijd om de ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

Een aantal mensen die ken hebben dit boek gelezen, en de meningen verschillen. De een vond het geweldig, de ander vond het maar niks. Toevallig kwam ik dit boek tegen en begon te lezen. Verdere verwachtingen had ik niet. En dat is misschien maar goed ook...

Af en toe heb keihard gelachen en soms heb ik me met rode oortjes verscholen achter mijn boek.

De humor in het boek is echt geweldig. De onhandigheden van Sam en Hannah waren verschrikkelijk grappig. En ik heb er hard om gelachen.

Het enige minpuntje vind ik, is dat het af en te iets te veel in detail beschreven is. De schrijvers schaamden zich in ieder geval niet. Ze draaien er niet omheen en zetten het gewoon op papier. Die details maakten het af en toe ook wel weer grappig.

Ook is het boek erg voorspelbaar en wist ik eigenlijk bijna direct al wat er ging gebeuren.

Ondanks dat het een echt zomerboek is, las ik het hartje winter, terwijl er buiten sneeuw lag. Het is dan toch wel lekker om even weg te dromen naar de zomer.

Deins je niet terug voor veel details, hou je van awkwardness en liefde, en zoek je een boek met niet al te veel diepgang? Dan is dit boek absoluut iets voor jou!

 

Laat hieronder weten wat jij van dit awkward boek vond 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Misschien vind je dit ook interessant

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb