18-12-17

10 boeken die ik sowieso in 2018 wil lezen

Het jaar 2017 zit er alweer bijna op en daarom is het weer de hoogste tijd om te bedenken wat ik volgend jaar wil gaan lezen. Mijn to-read lijstje is behoorlijk lang (bijna 1000 boeken, oeps), maar er zijn een aantal boeken die ik echt heel graag wil lezen en het liefst ook zo snel mogelijk. Ik heb in ieder geval heel veel zin om nieuwe boeken te gaan lezen en vooral ook te ontdekken.

- Geek Girl deel 6 - Voor Altijd (Holly Smale)

Zoals misschien nog niet iedereen weet, is Geek Girl mijn favoriete serie. Onlangs is deel 6 uitgekomen. Tevens helaas ook het laatste deel in de serie (noooooooo). Ik vind Geek Girl echt fantastisch en ik weet nu al zeker dat ik deel 6 sowieso geweldig gaat worden! In dit deel gaat Harriet naar Australië toe en dat klinkt al echt super vet! Ik kan bijna niet meer wachten om het te lezen! Ik ben op dit moment bezig om alle vorige delen te herlezen, zodat ik weer helemaal up-to-date ben als ik deel 6 ga lezen.

- Me and Earl and the dying girl (Jesse Andrews)

Het idee van Me and Earl and the dying girl komt in de buurt van The Fault in our stars. Maar toch ook eigenlijk helemaal niet. The Fault in our stars vond ik in ieder geval heel erg mooi en daarom denk ik dat ik zeker ook dit boek goed ga waarderen. Me and Earl lijkt me een heel bijzonder boek, wat me nog heel lang bijblijft. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit boek te lezen. Ik hoorde van verschillende mensen die het gelezen hadden, dat het boek ook best wel grappig is. Ik ben echt heel benieuwd hoe dit uitgewerkt is in het boek. 

- Piratenzoon (Rob Ruggenberg)

De nieuwe Rob Ruggenberg is uit! En voor wie het nog niet weet: Rob Ruggenberg is geweldig! Vooral zijn boek Haaieneiland vond ik echt fantastisch en daarom ben ik extra benieuwd naar het nieuwe boek van hem. Zal het net zo goed zijn als zijn vorige boeken? Eigenlijk twijfel ik daar niet over, want ik ben nog nooit teleurgesteld door hem. Wel moet ik zeggen dat de cover me een beetje tegenvalt, maar hierdoor ben ik wel extra nieuwsgierig naar de inhoud.

- The Hate You Give (Angie Thomas)

Nadat het boek uitkwam, ontving het meteen vrijwel alleen maar positieve reacties. Dat maakte dat ik erg nieuwsgierig naar het boek werd. Ook het onderwerp discriminatie spreekt me heel erg aan. Ik heb weinig boeken over dit thema gelezen namelijk. Afgelopen week ontving het boek ook nog eens een Goodreads-Award en dat is voor mij de druppel dat ik dit boek echt zo snel mogelijk wil gaan lezen.

- Looking for Alaska (John Green)

Dit boek staat echt al heel lang op mijn to-read lijstje. Nadat ik eerst The Fault in our stars had gelezen en daarna Papertowns, wilde ik heel graag ook de andere boeken van John Green lezen. En ik moet ze dus nog steeds lezen en ik schaam me echt diep. Ik hoop er zo snel mogelijk verandering in te gaan brengen, want de boeken van John zijn echt geweldig. Zeker nadat afgelopen jaar zijn nieuwe (lang verwachte) boek Schildpadden tot in het oneindige uitkwam, weet ik zeker dat ik dit boek nog heel graag wil lezen.

- Bodyguard deel 5 - Huurmoord (Chris Bradford)

De serie Bodyguard staat hoog in mijn favorieten. Het zit boordevol spanning en dat maakt dat je ze gewoon niet meer aan de kant kunt leggen. En ik hou echt van dat soort boeken. Ik heb deel 1 en 2 direct na elkaar gelezen (terwijl dat helemaal niet mijn bedoeling was), want ik kon gewoon echt niet meer stoppen met lezen. Het stomme is dat er best wel veel tijd tussen de delen zit voordat ze uitgegeven worden. Dat mag van mijn part best wel wat sneller. Oké, ik geef toe: ik ben gewoon verslaafd aan deze serie. Daarom is een nieuw deel in de serie altijd een cadeautje.

- Welkwoud (Tahereh Mafi)

Dit boek is nog niet uit, maar ik weet nu al dat ik het sowieso wil lezen. Mafi's vorige boek, Verdermeer, was echt heel goed en daarom ben ik heel erg benieuwd naar Welkwoud. Alleen al de cover is fantastisch. Ik denk dat dit serieus de mooiste cover is die ik ooit gezien heb. Maar net als bij mensen, gaat het ook bij boeken om de binnenkant en ik ben benieuwd of Tahereh mij met Welkwoud net zo weet te raken als bij Verdermeer. Ik kan niet meer wachten om van alle prachtige quotes te genieten. 

- De boeken van Narnia (C.S. Lewis)

Deze boeken staan al heel lang op mijn to-read lijstje, maar op de een of andere manier kom ik er nooit aan toe. Ik heb één deel van de serie gelezen en die vond ik heel erg leuk. Ik ben super benieuwd naar de andere delen. De magische sfeer die heerst in de hele serie is echt betoverend. Na het lezen van één deel uit de serie, was ik gelijk al helemaal fan. Ik snap eigenlijk niet waarom ik hem toen niet heb uitgelezen. Hoogste tijd om deze magische boeken te gaan lezen!

- De 100 deel 4 - Rebel (Kass Morgan)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik De 100 las. Toen ik hoorde dat er een deel 4 uit zou komen, was ik eerst heel erg verbaast, vooral omdat ik er zo weinig van gehoord had. Veel mensen vonden het niet leuk dat er nog een deel 4 kwam, omdat ze vonden dat het met deel 3 klaar was. Nu komt er ineens nog wat achteraan. Ik snap het, want het is ook echt raar vind ik. Toch ben ik wel heel benieuwd naar het boek en wil ik het ook zeker gaan lezen. Maar eigenlijk ben ik vooral nieuwsgierig hoe het nu verder gaat met de hoofdpersonages. Ik twijfel nog of ik de eerdere delen ga herlezen. Waarschijnlijk ga ik het wel doen, want ik weet er echt nog maar heel weinig van.

- De Boekendief (Markus Zusak)

De Boekendief leek me eerst niet heel leuk en vooral heel vaag, maar nadat verschillende mensen in mijn omgeving het hadden gelezen en enthousiast waren, raakte ik toch wel overtuigd om het te gaan lezen. Het boek is ook al 1,3 miljoen keer gelezen op Goodreads, met een gemiddelde van 4,3/5 sterren. Dat zijn echt ongelofelijk getallen. En dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht, aangezien ik niet gemerkt heb dat het boek heel populair is, maar misschien heb ik dan iets gemist of zo. In ieder geval ga ik dit boek zeker weten lezen in 2018!

 

Weet jij al wat je sowieso in 2018 gaat lezen? Laat het hieronder in de reacties weten!

~ Liefs, Dagmar ~

Reactie plaatsen

Reacties

Eric
6 jaar geleden

wat een mooi top 10 lijstje! ik ben benieuwd naar de recensies!

Maak jouw eigen website met JouwWeb