Recensie Hinderlaag

Titel: Hinderlaag

Schrijver: Chris Bradford

Datum: 10-11-16

Cijfer: 9/10

Wat een heerlijke vakantie zou worden, eindigt anders dan iedereen had verwacht.

In dit derde deel van de Bodyguard-serie wordt de veertienjarige Secret Service-agent Connor Reeves opgeroepen om de familie van een buitenlandse ambassadeur te beschermen tijdens een safari. Wat de perfecte opdracht leek, wordt een hel wanneer hun konvooi in een hinderlaag wordt gelokt door gewapende mannen. Connor slaat samen met de familie op de vlucht en zo worden ze de prooi in een jacht over de Afrikaanse savanne. Dan realiseert Connor zich dat de schutters die hen achtervolgen niet hun grootste probleem zijn. Geen enkele van zijn bodyguardtrainingen heeft hem voorbereid op de Afrikaanse wildernis of op een rondsluipende, hongerige luipaard…

Natuurlijk waren mijn verwachtingen hoog. De vorige twee delen uit de serie heb ik verslonden! Daarom was ik heel benieuwd naar deel drie.

Toch viel het begin me een beetje tegen. Net als in deel twee duurt het ongeveer tot bladzijde honderd voordat het boek goed opgang is en het spannend wordt. Je moet er heel erg inkomen en dat vond ik heel erg jammer. In deel één was het wel gelijk spannend en daarom hoopte ik dat in deel drie dit ook het geval zou zijn. Helaas viel dat dus een beetje tegen.

Maar zodra ik er in zat, was het geweldig! Door de spanning die zich steeds verder opbouwde wilde ik door blijven lezen.

Ook in dit deel sprak het onderwerp me heel erg aan. Afrika, wilde dieren, etc. heb ik altijd al heel erg leuk gevonden.

Wat ik heel erg goed vind aan het boek, is dat het net lijkt of je er bij bent en het allemaal zelf meemaakt. Het is ook heel realistisch geschreven. Door deze twee gegevens kun je je heel makkelijk inleven in de hoofdpersoon.

De combinatie van spanning en romantiek vind ik heel knap verwerkt. Het is niet een heel romantisch boek, je wil juist weten hoe het verder gaat. Niet alleen met bijvoorbeeld achtervolgingen, maar ook met de liefde.

Wat ik heel leuk vind aan het boek is, dat je er wat van kan leren. Ik heb veel geleerd over het land Burundi, maar ook over stroperij en de wilde dieren die daar leven. Ik ben weer een stukje wijzer.

Je moet er even inkomen, maar daarna is het een super leuk en spannend boek. Zeker een aanrader dus!

Deel één: Gijzeling

Deel twee: Losgeld

 

Heb jij Hinderlaag al gelezen? Laat hieronder weten wat jij er van vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.