Recensie Thuis

Titel: Thuis

Schrijver: Kass Morgan

Datum: 31-5-16

Cijfer: 7/10

De 100 zijn niet langer meer de 100. Hoe loopt dit af? De 100 zullen moeten vechten voor hun vrijheid. Maar voor hoelang mag dat nog duren?

De honderd beginnen langzaam te wennen aan het leven op aarde. Maar alles wat ze zo zorgvuldig hebben opgebouwd, dreigt geruïneerd te worden als de rest van de Kolonie terugkeert uit de ruimte. Als de transportschepen neerstorten op de Aarde, leidt Clarke een grote reddingsoperatie. Ze weet dat haar medische kennis hard nodig is, maar wil eigenlijk ook op zoek naar haar ouders. Bellamy moet kiezen: vechten voor zijn nieuwe leven of vluchten voor de leiders van de Kolonie, die vastbesloten is hem alsnog te straffen. Wells was de natuurlijke leider van de honderd, maar is nu gedwongen te luisteren naar vice-kanselier Rhodes. Na de terugkeer van de Kolonie lijkt het leven op Aarde een kopie te worden van het leven in het ruimteschip, en zullen de honderd moeten vechten voor hun vrijheid of het risico lopen alles te verliezen.

Mijn verwachtingen over Thuis waren erg hoog, omdat ik Dag 21 (deel 2) zeer wist te waarderen. Na Dag 21 ben ik gelijk begonnen met Thuis, omdat ik gewoon niet kon wachten.

En ik ben zeker te spreken over Thuis. Het is goed geschreven en heeft een goede spanningsopbouw.

Toch spreekt het hele idee van Thuis me niet zo aan. Het klinkt gewoon saai en dat is het af en toe ook wel. Ik irriteerde me ook echt zo aan vice-kanselier Rhodes! Echt verschrikkelijk! Serieus, ik had die man gelijk in een hok gestopt met een prop in z'n mond!

Wat ik een voordeel van het boek vind, is dat het deel 3 is. Klinkt misschien raar, maar in deel 1 moest je alles nog helemaal leren kennen en moet je er echt even doorheen komen en in deel 3 ken je de personages goed en heb je gewoon niet meer zo veel moeite met schakelen. Dat vond ik echt heel erg fijn, want in deel 1 moest ik de hele tijd heel diep nadenken en dat was nu niet het geval.

Ik ben absoluut niet te spreken over het einde. Het is heel erg afgeraffeld. Opeens loopt alles perfect en daardoor is het gewoon ook heel onrealistisch. Dat vind ik wel echt slecht. Het hele boek is juist heel uitgebreid beschreven en het einde is dan opeens super snel.

Het grote idee van Thuis spreekt me niet zo aan, maar de kleinere ideeën en dus de gevolgen van het grote idee, spreken me wel aan (wauw dat klinkt heel vaag, maar ik wil niet spoileren vandaar). De dingen die de hoofdpersonages meemaken zijn wel heel erg leuk en spannend. Dus dat scheelt weer. Haha!

Al met al toch zeker wel een aanrader en ongetwijfeld als je deel 1 en/of deel 2 gelezen hebt!

Deel één: De 100

Deel twee: Dag 21

Heb jij Thuis al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.