Recensie Verwoest

Titel: Verwoest

Schrijver: Margje Woodrow

Datum: 16-7-17

Cijfer: 8/10

Is de dood van Milan wel echt een ongeluk?

Wanneer Juul het graf van haar broer Milan bezoekt, doet ze een schokkende ontdekking: 
DOEN + DURVEN = WAARHEID staat er in de aarde gekerfd. 
Niet veel later ontvangt ze een boodschap: in ruil voor de waarheid over Milans dood krijgt ze een dare. 
Juul besluit de uitdaging aan te gaan; ze moét weten wat haar broer is overkomen. Maar dan volgen de dares zich in moordend tempo op en ze zetten Juul helemaal klem. 
Wie is de persoon die haar uitdaagt? En lukt het Juul om de waarheid te achterhalen?

Mijn verwachtingen van Verwoest waren eigenlijk best wel hoog. Ik heb meerdere boeken gelezen van Margje Woodrow (Examendeal en Kater) en beide vond ik erg leuk. Zodoende was ik heel benieuwd naar haar nieuwste boek: Verwoest. De flaptekst klonk veelbelovend en hier werd ik nog nieuwsgieriger van. 

Wat dit boek beter maakt dan de vorige boeken van Woodrow is dat je niet in hoeft te komen. Vooral bij Kater moest ik zo erg inkomen en pas over de helft werd het echt spannend. Dat was bij dit boek totaal niet. Gelijk vanaf het begin was het pakkend. 

En de spanning bleef. Soms heb je bij boeken wel eens dat de spanning in vlagen komt, maar bij dit boek was het elk moment echt bloedstollend. De spanningsopbouw in het boek is ook onwijs goed. Het wordt spannender en spannender en bereikt uiteindelijk de climax. Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Toen ik ontdekte wie de dader was, was ik echt heel erg verbaast. Ik had het echt niet zien aankomen. Dit maakt naar mijn mening een thriller een goede thriller. Als het onvoorspelbaar is. 

Een minpuntje vind ik het einde. Ineens wordt alles duidelijk, echt alles. Prima, maar het ging zo onrealistisch snel. De rest van het boek is best wel traag en dan gaat het einde ineens heel snel. Dit vond ik echt heel erg jammer. Zonde ook, want het doet de rest van het boek te niet. 

De titel van het boek vind ik echt heel erg goed gekozen. Aan het einde van het boek kom je daar achter. Ik vind het heel leuk, want het slaat op meerdere dingen. Dat heeft altijd wel iets cools vind ik. 

Ook de cover vind ik werkelijk prachtig. Het laat gelijk zien dat het om een jeugdthriller gaat. Het wekt al gelijk spanning op en roept vragen op: waarom zijn haar handen zo vies, waarom kijkt ze naar boven; heeft iemand macht over haar?

Sommige jeugdthrillers zijn heel oppervlakkig, maar dat was Verwoest zeker niet. Het is een combinatie van heel veel aspecten en dat maakt dat het wat dieper gaat dan de doorsnee jeugdthriller. Zo is de moeder van Juul geestelijk niet gezond en het laat zien hoe Juul hiermee omgaat. 

De vormgeving van het boek krijgt ook een groot compliment van mij. Zo staan de stukken uit het perspectief van de dader in het licht van een schijnwerper. Heel leuk bedacht en het geeft een cool effect.

Verwoest was zeker een leuk boek, maar was niet heel bijzonder. Het sprong niet boven andere jeugdthrillers uit. Maar dat had ik ook helemaal niet verwacht, dus het was ook niet echt een teleurstelling. 

Ben jij fan van Mel Wallis de Vries? Dan is Verwoest zeker een aanrader voor jou! Het zit vol spanning, is onvoorspelbaar en veel beter dan de vorige boeken van Woodrow. Ik zeg: lezen!

 

Heb jij Verwoest al gelezen? Laat hieronder weten wat jij ervan vind!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.