Recensie Waar het licht is

TitelWaar het licht is

Schrijver: Jennifer Niven

Datum 9-2-16

Cijfer: 8/10

WAUW! Wat een prachtig, maar tragisch boek! Een goede balans tussen liefde en verdriet speelt de hoofdrol.

Violet: een onzeker meisje dat na de dood van haar zus verscheurt wordt door verdriet. Ze wil een einde aan haar leven maken.

Finch: een jongen die het niet meer ziet zitten en ook een einde aan zijn leven wil maken.

Violet en Finch: twee totaal verschillende mensen met één ding gemeen.

Violet en Finch komen elkaar tegen boven op de klokkentoren. Allebei willen ze springen. Ze praten elkaar naar beneden. Een bijzondere vriendschap ontstaat.

Ik had over dit boek redelijk hoge verwachtingen. Mensen die het hadden gelezen waren bijna allemaal positief en toen ik de kans kreeg om dit boek te lezen, kon ik die niet laten schieten.

Dit boek heeft mijn leven veranderd. Het heeft iets met me gedaan, iets in me losgemaakt.

Wat ik heel mooi vind aan dit boek is, dat je heel goed kan merken hoe het steeds beter gaat met Violet en Finch steeds dieper in de put zakt.

Het voordeel van dit boek is, is dat je er meteen inzit. je hoeft er niet in te komen. Ik kon niet meer stoppen in dit boek na de eerste bladzijde.

Bijna heb ik moeten huilen, niet helemaal. Het is een zielig verhaal met een heftig onderwerp.en dat maakte veel bij me los.

Het einde deed me een beetje denken aan Papertowns (John Green): Finch is opeens verdwenen en laat allerlei aanwijzingen achter.

Mensen vroegen mij met welk boek je dit boek kan vergelijken. Mijn antwoord op zo'n vraag is altijd: boeken zijn net als mensen, ze zijn allemaal uniek. Jij zou het ook niet leuk vinden als ik je de hele tijd ging vergelijken met anderen.

Voor als je nog een prachtig boek zoekt: lees Waar het licht is! Een echte aanrader voor jong en oud.

 

Laat hieronder even weten wat jij van dit boek vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Misschien vind je dit ook interessant

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb