Recensie Zeven minuten na middernacht 

Titel: Zeven minuten na middernacht

Schrijver: Patrick Ness, Siobhan Dowd

Datum: 20-2-16

Cijfer: 10/10

Een bijzonder boek over de harde werkelijkheid en een eeuwenoud verhalen vertellend monster.

Conor heeft het niet makkelijk: zijn moeder heeft kanker en op school wordt hij gepest. Conor heeft nachtmerries, waardoor hij slecht slaapt. Naast hun huis staat een taxusboom. Op een nacht komt de boom tot leven en begint verhalen te vertellen. Eerst denkt Conor dat het een droom is. De zoveelste nachtmerrie. Maar het is geen nachtmerrie, het is echt... Elke nacht om zeven minuten na middernacht komt het monster op bezoek en vertelt een verhaal. Drie verhalen in totaal. Waarvan Conor vindt dat ze nergens op slaan. Dan is het de beurt aan Conor. Ook hij moet een verhaal vertellen. Het vierde verhaal. Ondertussen gaat het steeds slechter met de moeder van Conor. Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis. Geen enkele behandeling lijkt aan te slaan. Conor ziet erg op tegen het vierde verhaal. Het verhaal dat híj moet vertellen. Maar hij kan er niet meer onderuit...

Veel mensen in mijn omgeving hebben dit boek gelezen en allemaal waren ze enthousiast. Toch waren mijn verwachtingen niet hoog. Ik kwam dit boek tegen en toen dacht ik: waarom ook niet. laat ik het gewoon proberen. Ik had geen idee waar het boek over ging, dus dat was een verrassing. Misschien wel de beste verrassing die ik ooit heb gekregen.

Dit had ik echt niet verwacht! Wat een bijzonder boek! Een boek voor jong en oud, werd gezegd. Ze hebben gelijk. Dit boek kan iedereen lezen ook al ben je 100. En ik denk dat iedereen dit zal weten te waarderen. Want hoe kun je je nou niet inleven in Conor!? Een boek waarvan ik vind dat iedereen verplicht moet lezen. Vanaf de eerste bladzijde kon ik niet meer stoppen. En ook nu ik het uit heb, blijf ik aan Conor denken.

De tekeningen in het boek maken het verhaal helemaal af. Je kunt erdoor beter inleven en er een voorstelling bij maken.

Ik vrees dat ik nooit meer afscheid kan nemen van Conor. En dat beschouw ik absoluut niet als straf. Dat beschouw ik als het beste cadeau dat ik ooit heb gekregen!

 

Laat hieronder weten wat jij van dit prachtige boek vond!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Misschien vind je dit ook interessant

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb