10-6-18

10 mooiste covers

Ik ben vast niet de enige als ik zeg dat ik boeken weleens uitkies vanwege de cover. Een cover kan soms bepalen of je een boek wel of niet gaat lezen. Als een boek een hele saaie of lelijke cover heeft, pak ik het minder snel op dan een boek dat er echt uitspringt. Ze zijn dus erg belangrijk. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn top 10 mooiste covers van boeken die ik gelezen heb. En ik moet zeggen dat ik het super lastig vond om er maar 10 te kiezen, want er zijn zo veel mooie covers. 

10. Eleanor & Park

Het is al een tijdje geleden dat ik dit boek gelezen heb, maar de cover vergeet ik nooit. Het is zo mooi abstract. Daar hou ik echt van. Ook de pastel achtergrond vind ik echt geweldig. Het straalt echt rust uit en het laat ook zien dat het geen actieboek of zoiets is. Ik vind de cover dan ook heel erg goed bij het boek passen. Ik vind het heel leuk dat de snoertjes van de koptelefoons het &-teken vormen.

Mijn recensie: Eleanor & Park

9. Cinder

Deze cover vind ik zo cool en stoer! Het trok mij meteen aan toen ik het voor het eerst zag. Het is heel abstract, maar je kan er wel heel veel uit afleiden. Bijvoorbeeld dat het om een hertelling gaat van het sprookje assepoester. Ook het lettertype van de titel vind ik heel erg mooi. Het is echt sprookjesachtig. Ik vind de cover fantastisch bij het boek.

Mijn recensie: Cinder

8. De Never Evers

Het is een behoorlijke tijd terug dat ik De Never Evers gelezen heb, maar ik weet nog goed dat ik heel lang naar de cover heb gestaard, omdat ik hem zo mooi vond. Deze cover zegt eigenlijk al zoveel over het verhaal, er worden heel veel kleine hints gegeven. De cover is ook super origineel doordat het 'getekend' is. Sommige stukjes zijn ook een soort van uitgeveegd en dat vind ik ook heel erg tof.

Mijn recensie: De Never Evers

7. Op mijn schouders

Niet alleen het boek, maar ook de cover is geweldig! Echt weer zo'n mooie minimalistische cover. Het laat ook gelijk zien dat het boek gaat over iemand die anders is, doordat één bolletje er anders uitziet. Net als Waar het licht is, van dezelfde schrijver, is deze cover echt fantastisch!

Mijn recensie: Op mijn schouders

6. Sterrenstof

Vooral het lettertype van de titel vind ik heel erg mooi, maar ook de blauwe vissen die door de cover heen lijken te zwemmen. De achtergrond is wit en dat vind ik heel mooi bij het boek, omdat het echt een rust uitstraalt en je hierdoor gelijk ziet dat het een contemporary is. Sterrenstof is een heel bijzonder verhaal wat me altijd zal bijblijven.

Mijn recensie: Sterrenstof

5. Ik geef je de zon

Echt een prachtige, vrolijke, opvallende cover waar ik helemaal blij van wordt als ik hem zie. Waar ik ook over te spreken ben, is dat de naam van de schrijver en het andere tekstje op de cover met de lijnen mee zijn gezet, waardoor het effect van de zonnestralen behouden blijft. Deze cover verdient absoluut een plek in de top 5!

Mijn recensie: Ik geef je de zon

4. Optimisme is dodelijk

Deze cover vind ik echt heel erg mooi. Door het brei-effect lijkt het net of de cover van stof is. De hoofdpersoon van het boek is erg creatief en daarom past de cover perfect bij het boek. Het boek zelf viel me helaas wat tegen, maar de cover maakt dat weer een beetje goed. De drie doodshoofden passen perfect bij de ondertitel: pas op levensgevaarlijk. Al met al een hele mooie en originele cover die erg goed bij het boek past. 

Mijn recensie: Optimisme is dodelijk

3. Daan & Nadia

Inmiddels zijn we in de top 3 aangekomen en daar hoort Daan & Nadia zeker in thuis. Dit is zeker een van mijn lievelingscovers. Ook deze cover is heel minimalistisch en dat vind ik gewoon zo mooi. De letter N in beide namen zijn ook leuk in elkaar gezet. Hierdoor wordt het wat speelser en is het niet saai. Daan en Nadia vormen samen een hart en dit vind echt heel erg mooi.

Mijn recensie: Daan & Nadia

2. De voordelen van onbeantwoorde liefde

Wauw! Deze cover vind ik zo geweldig! Hij is gemaakt door dezelfde ontwerper als die van Simon en die vind ik ook echt geweldig. Ik hou heel erg van ijs, maar dat is niet de enige reden dat ik deze cover zo mooi vind. Ik vind het namelijk heel erg vet, dat de titel van het boek in het plaatje verwerkt is. Ook de kleuren passen perfect bij elkaar. Het is gewoon fantastisch!

Mijn recensie: De voordelen van onbeantwoorde liefde

1. Verdermeer

Dit vind ik by far de mooiste cover ooit. Met stip op nummer één: Verdermeer. Er zijn zoveel kleuren en er is zoveel te zien, maar het niet een hele drukke cover die heel onoverzichtelijk is. Je kunt echt uren naar deze cover blijven kijken. De kleuren die gebruikt zijn, zijn echt fantastisch. De witte Alice springt echt uit. En wat ook heel tof is, is dat de titel glimt en glanst. Wat een geweldige cover!

Mijn recensie: Verdermeer

Dat waren mijn 10 mooiste covers van boeken die ik gelezen heb. Welk boek staat er bij jou op nummer één van mooiste cover? Laat het hieronder weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Angela
5 jaar geleden

Ik vind Cinder & Verdermeer inderdaad ook echt prachtige covers hebben!

Maak jouw eigen website met JouwWeb