24-10-18

10 favoriete schrijvers

Ik denk dat iedereen wel een lievelingsschrijver heeft. Ik namelijk ook. Ik vind heel veel schrijvers fantastisch, maar deze 10 springen er voor mij uit. Ik deel vandaag mijn 10 favoriete schrijvers met jullie.

10. Maren Stoffels

Maren Stoffels verdient absoluut een plek in deze top tien. Ik geniet altijd zó van haar boeken! Het begon allemaal nietsvermoedend met het boek 'Ik zie je tussen de wolken'. Tot op de dag van vandaag één van mijn lievelingsboeken. Daarna las ik 'Escape Room', een heel ander soort genre, maar net zo steengoed als 'Ik zie je tussen de wolken'. De schrijfstijl van Maren is gewoon zo sterk, je wil blijven doorlezen. Beide boeken heb ik dan ook in een ruk uitgelezen. Deze maand is haar nieuwe boek uitgekomen 'Fright Night'. Ik ben er echt super benieuwd naar en ik ik kan echt niet wachten om het te lezen!

9. Rob Ruggenberg

Vanaf kinds af aan ben ik al enorme fan van Rob Ruggenberg. Vooral 'Haaieneiland' is één van mijn favoriete boeken. Veel boeken van hem heb ik ook meerdere keren gelezen. Al zijn boeken zijn zo avontuurlijk en spannend. Normaal ben ik niet zo fan van geschiedenis-boeken, maar Rob is echt een uitzondering op de regel. Hij weet de verhalen zo mooi, goed en kwetsbaar te brengen. Wat ik zo knap vind aan de schrijfstijl van Rob, is dat ik echt het gevoel heb dat ik een band heb met de hoofdpersoon. Bij elk boek heb ik er echt voor mijn gevoel een vriend bij en dat hebben maar heel weinig boeken. Rob is op dit moment bezig met een nieuw boek, ik ben heel erg benieuwd!

8. Estelle Maskame

Estelle Maskame is de jongste uit dit rijtje en daarom is het extra knap. Ze is nog maar éénentwintig jaar en begon op haar dertiende al met schrijven. Estelle staat natuurlijk bekend om haar serie 'Did I Mention I Love You', die ik echt verslonden heb. Wat een geweldige boeken zijn dat zeg! Vooral deel twee en drie van die serie heb ik echt in één ruk uitgelezen. Na het lezen van deel twee, wat zich afspeelt in New York, wil ik ook heel graag een keer naar New York. Het stond al hoog, maar nu al helemaal. Estelles boeken inspireren me enorm. Estelle heeft ook nog een ander boek geschreven: 'In het diepe'. Die heb ik tot mijn grote spijt nog niet gelezen, maar daar ga ik zeker niet lang meer mee wachten!

7. Susin Nielsen

Van elk boek dat ik tot nu toe van Susin Nielsen heb gelezen, ben ik fan. Alleen al de covers van al haar boeken zijn zo geweldig! Vooral de personages in de boeken vind ik altijd heel erg leuk. Ze zitten zo goed in elkaar! Ook de titels van de boeken vind ik steeds heel erg leuk bedacht, zoals 'Wij zijn allemaal moleculen' of ' Optimisme is dodelijk'. Het hele plaatje is van een heel hoog niveau en dat is heel knap. Ik werd fan van Susin na het lezen van haar eerste boek 'Wij zijn allemaal moleculen'. Ik zag het in de boekhandel staat en had het op de gok meegenomen, want het zag er wel leuk uit en het klonk ook wel leuk. Na het lezen was ik meteen verkocht. Op dit moment lees ik haar nieuwste boek 'Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen'. 

6. Kiera Cass

Kiera Cass mag echt niet ontbreken in dit lijstje. Kiera was één van de eerste echte Young-Adult schrijvers die ik las. Deel één van de selectie kreeg ik cadeau en nadat ik die gelezen had, was ik meteen verliefd op de boeken. Ik heb gelijk daarna deel twee en drie gelezen. Het is nog steeds één van mijn favoriete series. Kiera weet alles in haar boeken zo mooi te verwoorden. Als ik haar boeken lees, heb ik echt het gevoel alsof ik erbij ben en het zelf meemaak. Kiera heeft me met deel vier en vijf uit de Selectie-serie wel een beetje teleurgesteld. Die twee boeken vielen me heel erg tegen. Vooral de personages vond ik super irritant. Maar alsnog vind ik dat Kiera in dit rijtje thuishoort, in de eerste drie delen heeft ze namelijk bewezen dat ze een hele goede schrijfster is.

5. Jennifer Niven

Op nummer vijf staat Jennifer Niven. Sommigen weten het misschien al, maar ik ben ontzettend fan van haar boek 'Op mijn schouders'. Ik raad echt bijna iedereen die ik ken dat boek aan. Ook haar boek 'Waar het licht is' vind ik fantastisch. De personages in Jennifers boeken zijn zo mooi en goed in elkaar gezet. In het boek 'Op mijn schouders' zit bijvoorbeeld een personage met gezichtsblindheid. Hij herkent dus geen gezichten van mensen, ook niet van bijvoorbeeld zijn ouders. Als je deze ziekte niet hebt, is dat zo moeilijk voor te stellen, laat staan om er een boek over te schrijven uit het perspectief van zo iemand. Echt super knap!

4. J.K. Rowling

Oké, ik denk niet dat dit verdere uitleg nodig heeft haha. J.K. Rowling is niet voor niets zo enorm bekend, ik denk dat iedereen wel eens van haar gehoord heeft en de Harry Potter boeken zijn echt niet meer weg te denken uit ons leven. Harry Potter zijn één van de weinige boeken waar ik helemaal in het boek op kan gaan. Als ik die boeken lees, ben ik echt in een andere wereld en vergeet ik compleet alles om me heen. Dat heb ik echt maar zelden bij boeken en daarom is het heel erg knap gedaan van Rowling. Haar schrijfstijl is zo fantastisch. Ik kan nooit stoppen met lezen, want elke keer is er weer zo'n spannend stukje dat je het boek gewoon niet weg kan leggen. 

3. Helen Vreeswijk

Inmiddels zijn we in de top drie aangekomen en daar hoort Helen Vreeswijk zeker in thuis. Vanaf het moment dat ik voor het eerst een boek van haar las, behoorde Helen Vreeswijk tot één van mijn favoriete schrijvers.Inmiddels heb ik al haar boeken gelezen. Het was al best wel lang geleden dat ik een boek van haar las, tot ik afgelopen zomer er weer eentje bij pakte. Meteen was me weer helemaal duidelijk waarom ik hier ook alweer zo'n fan van was. Ik was bang dat ik het na die vele maanden niks meer zou vinden, maar het tegendeel bleek gelukkig waar. Vooral het boek 'Overdosis' is één van mijn favorieten van haar. 

2. Holly Smale

Holly Smale is de schrijver van de 'Geek Girl' serie en sommigen weten misschien dat 'Geek Girl' mijn favoriete serie is. Vandaar dus een hoge plek in de top tien. Holly's schrijfstijl is zo ontzettend fijn om te lezen. Je bent echt zó door haar boeken heen. Zelfs een boek van meer dan 400 bladzijden, had ik zo uit. Ook hou ik zo erg van de personages van Holly. Ze hebben allemaal wel hun onhandigheden, die ervoor zorgen dat je bijna elke bladzijde wel hardop aan het lachen bent. De dosis humor in de 'Geek Girl' boeken is heel knap geschreven. Ik zou denken dat je op een gegeven moment toch inspiratieloos bent, maar op de één of andere manier blijft het gewoon super grappig. 

1. Becky Albertalli

Ultieme nummer één is voor mij Becky Albertalli. Haar boek 'Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld' is echt mijn lievelingsboek. Je wil gewoon bij elke bladzijde heel hard 'ahhh schattig!!!' roepen. Ik vind het zo knap van Becky hoe ze zo goed de diversiteit in haar boeken verwerkt. Ik denk dat belangrijk is dat iedereen haar boeken leest, want ik denk echt dat ze een maatschappelijke functie kunnen hebben. Iedereen moet kunnen houden van wie hij of zij houdt en acceptatie hiervan is de eerste stap. Becky zet de personages zo sterk neer in haar boeken dat je gewoon echt van ze gaat houden. Becky probeert met haar boeken de wereld een stukje beter te maken en dat waardeer ik gewoon enorm. 

Dat was dan mijn top 10. Staat jouw favoriete schrijver ook in dit lijstje? Laat het hieronder weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.